Ziarul electronic al arădenilor

Primii asistenți maternali profesioniști, angajați la Arad. Câte posturi mai sunt vacante

DGASPC Arad, în calitate de partener, implementează proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” inițiat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivel naţional.

Prin intermediul proiectului până la finalul anului 2023 actuala reţea de asistenţă maternală din cadrul DGASPC Arad va fi extinsă, eşalonat, cu un număr de 4 asistenți maternali pentru fiecare an de derulare a proiectului, în total în cei 5 ani fiind angajați 20 de noi asistenți maternali profesioniști.

„Proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali. Aceasta reprezintă, în opinia noastră, una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială. Se încearcă astfel extinderea rețelei de asistență maternală și pe de altă parte crearea pentru copiii aflați în grija statului, a unui mediu cât mai apropiat de cel familial. Ne bucurăm că deja am reușit angajarea a 3 noi asistenți maternali profesioniști, acestora fiindu-le deja încredințați 5 copii, urmând ca în scurt timp să îl angajăm și pe cel de-al patrulea AMP”, declară Erika Stark, director general DGASPC Arad.

De anul acesta și până în 2023, asistenții maternali vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională.

Numărul total al asistenților maternali profesioniști angajați la ora actuală la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad este de 92, existând un număr de 16  posturi vacante.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGASPC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.