Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Gheorghe Falcă va primi medalionul „Jean Monnet“

premiu-300x217Susținătorii Declarației de Reconciliere Charta XXI, inițiată de László Surján, fost vicepreședinte al Parlamentului Europeană, se vor întâlni la Arad, în cadrul unui eveniment la care primarul Gheorghe Falcă va primi medalionul „Jean Monnet“.

Într-o scrisoare adresată susținătorilor reconcilierii, László Surján, a anunțat că întâlnirea de la Arad va avea loc la data de 24 februarie.

„Sunt convins că la Arad există mai mulți susținători ai reconcilierii, printre care și ai reconcilierii româno-maghiare, decât destinatarii acestei scrisori. Noi putem ajunge însă numai la cei care au semnat Declarația de Reconciliere Charta XXI și au introdus adresa lor de e-mail. Mulți știu deja că la Budapesta organizăm lunar o reunire, unde se ține un discurs ori încercăm să clarificăm niște întrebări cu o conferință la masa rotundă.

Împreună cu domnul viceprimar Levente Bognar plănuim de mult să organizăm un eveniment similar și la Arad. Se pare că în sfârșit avem posibilitatea de a realiza acest lucru, fiindcă Asociația Charta XXI a decis să acorde medalionul Jean Monnet domnului primar Gheorge Falcă“, se arată în scrisoarea semnată de László Surján.

Ceremonia de predare va avea loc la data de 24 februarie 2016, de la ora 16.00.

„Credem că aceasta va fi o ocazie excelentă pentru susținătorii Chartei de la Arad de a se aduna. Așteptăm deci pe toată lumea cu mult drag și este valabilă zicala «ca fiecare să aducă încă o persoană cu el», se mai arată în scrisoare.

Mişcarea Charta XXI este o inițiativă civică lansată de fostul vicepreședinte al Parlamentului European László Surján pentru încurajarea reconcilierii între popoarele din Europa Centrală și de Est.

Chartei XXI i se poate alătura orice persoană care este deschisă către recunoaşterea şi respectarea valorilor altor naţiuni, care este pregătită să cunoască istoria și cultura popoarelor vecine.

Municipiul Arad a primit, în anul 2015, „Premiul pentru Reconciliere și Cooperare” din partea Mișcării Charta XXI, fondată de fostul vicepreședinte al Parlamentului European, László Surján, distincție acordată anual unei persoane sau unei organizații care sprijină procesul de reconciliere din Europa Centrală și de Est și care promovează dialogul constant și deschiderea sinceră către valorile multiculturale.

CITITI SI: Aradul a primit „Premiul pentru Reconciliere și Cooperare”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.