Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Florin Moț, judecat pentru trei infracțiuni

mot-300x2222111Primarul comunei arădene Zărand, Florin Ion Moț, a fost trimis în judecată fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune, uz de fals şi abuz în serviciu.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „Moţ Ion Florin, în perioada martie – mai 2009, a indus în eroare reprezentaţii unei societăţi comerciale din județul Arad cu prilejul încheierii unor antecontracte de vânzare-cumpărare de terenuri, afirmând în mod nereal că aceste terenuri nu au mai făcut obiectul unor antecontracte de acelaşi gen anterioare“.

„În realitate, terenurile fuseseră anterior înstrăinate în acelaşi mod şi unei alte societăţi comerciale de pe raza județului Arad. Procedând astfel, inculpatul a cauzat un prejudiciu total în valoare de 197.020 lei persoanei juridice care a achiziţionat a doua oară imobilele“, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor arădeni.

Totodată, Florin Moț, în calitate de primar al comunei Zărand, în luna septembrie 2012, pentru a justifica neeliberarea unui titlu de proprietate persoanei care a solicitat aceasta, „a prezentat serviciului juridic al Prefecturii Arad copia unui antecontract prin care ar fi achiziţionat terenul ce făcea obiectul titlului de mai sus, antecontract despre care ştia la acel moment că este fals“.

„Procedând astfel, inculpatul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a refuzat în mod nejustificat să soluţioneze cererea de eliberare a titlului de proprietate formulată“, au mai menționat procurorii arădeni.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.