Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Falcă s-a supărat pe ziariști, prefect și PSD

ghe falcaPrimarul Gheorghe Falcă a acuzat Prefectura, deputații PSD și o parte a mass-mediei că doresc ca din banii cetăţenilor să se plătească datoriile CET Arad.

Falcă susține că „există o campanie vizavi de ceea ce se întâmplă, astăzi, la CET Arad“ și a acuzat presa că nu susține proiectele orașului.

„Guvernul României condus de domnul Ponta nu a alocat, trei ani, bani pentru CET Arad. În acest moment se doreşte ca Primăria să compenseze din banii cetăţenilor obligaţia pe care a avut-o Guvernul. Săptămâna trecută am fost prezent la Timişoara, la decernarea titului de Doctor Honoris Causa domnului Barosso. Am văzut acolo cum mass-media din Timişoara s-a adresat cu agresivitate către premierul României, pentru a pune centura oraşului ca o prioritate şi o obligativitate pe lista de investiţii a Executivului.

Constat că în Arad se doreşte ca o obligativitate a Guvernului să fie îndeplinită de municipalitate. Constat că noi, cei de la Primărie, suntem singurii care ne batem să aducem banii de la Guvern, pe care Guvernul este obligat să ni-i dea şi nu să punem bani din banii cetăţenilor“, a declarat Gheorghe Falcă.

Într-o conferință de presă organizată luni, Falcă a cerut presei și politicienilor să se abțină de la unele declarații.

„Vă rog şi pe dumneavoastră şi factorii politici, gen domnul Fifor, care avenit de la Dolj, păsărindu-şi electoratul, să ne dea lecţii în Arad, să se abţină. Vă garantez că Aradul nu va rămâne fără apă caldă şi căldură. Noi avem în fondul de rezervă bani special pentru acest lucru. Dar, daţi-mi voie să mă bat, în continuare, să aducem bani de la Guvern. Oamenii aceştia fac presiuni pe noi, în loc să facă presiuni pe Guvern. Şi noi suntem, ca alte oraşe, între primele care plătim bani la Bucureşti, iar Bucureştiul trebuie să-şi facă datoria faţă de Arad. De aceea prefectul, Fifor, PSD ar trebui să lase capul în pământ“, a mai declarat Falcă.

Zilele trecute, deputatul PSD Mihai Fifor a afirmat că Aradul pierde 12,5 milioane de euro din cauza administraţiei Falcă.

CITITI SI: Mihai Fifor: Aradul pierde 12,5 milioane de euro din cauza administraţiei Falcă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.