Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Falcă, reales prim-vicepreședinte al AMR

falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost reales prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România (AMR), iar primarul sectorului 3 din București, Robert Negoiță, a fost ales președinte.

Noua conducere a fost aleasă vineri, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, fiind stabilită și a fost stabilită strategia AMR pentru acest an.

La Adunărea Generală, Liviu Negoiţă, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Sectorului 3 al Capitalei, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR).

Totodată, primarul din Oradea, Ilie Gavril Bolojan, a fost ales în funcţia de preşedinte executiv, iar Gheorghe Falcă, primarul Aradului, şi Lia-Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, au fost aleşi în funcţiile de prim-vicepreşedinte, în timp ce Aurel Gabriel Simionescu, primarul din Brăila, a fost ales secretar general.

Vicepreședinți au fost aleși primarii Romeo Stavarache (Bacău), Neculai Onțanu (sector 2 București), Nicolae Barbu (Giurgiu), Nicolae Robu (Timișoara) și Constantin Gherghe (Drobeta Turnu Severin).

Gheorghe Falcă se află la al doilea mandat de prim-vicepreședinte, după cel deținut în perioada 2013-2015.

În perioada 2009-2011, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost președintele Asociației Municipiilor, iar apoi, între 2011 și 2013, a ocupat funcția de președinte executiv.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), a fost înfiinţată în anul 1990. AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale (APL), pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale. AMR include în prezent 103 municipii, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, având 109 membri.

CITITI SI: Primarul Falcă, ales prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.