Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Falcă, reales în conducerea Asociației Municipiilor

falca-1-300x200Membrii Asociației Municipiilor din România au ales, luni, Comitetul director al AMR, optând pentru rămânerea în funcție a președintelui Robert Negoiță și a președintelui executiv Ilie Bolojan, precum și a prim-vicepreședinților Lia Olguța Vasilescu și Gheorghe Falcă.

De asemenea, ca vicepreședinți au fost aleși Ovidiu Crețu (primarul municipiului Brăila), Daniel Drăgulin (primarul municipiului Călărași), Decebal Făgădău (primarul municipiului Constanța), Ion Lungu (primarul municipiului Suceava), Dan Bobouțanu (primarul municipiului Hunedoara).

Președintele AMR, Robert Negoiță, edil al sectorului 3, a declarat că primarii ar avea nevoie de o instituție care să le ofere consiliere, astfel încât să nu ia decizii care să le aducă ulterior acuzații de corupție.

„Lupta împotriva corupției comportă două aspecte. Nu doar combatere. Se face foarte mult pe combatere și foarte bine. Dar pe prevenție? Avem ca obiectiv acest lucru: haideți să luptăm împotriva corupției și din perspectiva prevenției, nu doar din perspectiva combaterii.

Nu de altceva dar ați văzut suntem în situația în care să nu investim în școli și spitale, băgăm bani în pușcării. Haideți să facem mai mult pentru prevenție, pentru că eu nu cred că e un obiectiv al României să avem cât mai mulți oameni în pușcărie. Haideți să ajutăm oamenii să nu greșească — aceia care sunt de bună credință.

De exemplu, noi nu vrem să greșim. Cine ne ajută? Nu avem măcar o instituție din această țară atunci când avem dubii, când din cinci directori cu care stăm de vorbă din primărie, ne dau șapte soluții. Care e cea corectă? Ne trebuie un far călăuzitor, care să ne spună: «soluția este asta» și noi să o urmăm în consecință, fără să fim învinuiți după aceea”, a precizat Negoiță, într-o declarație de presă.

El a subliniat că AMR este foarte activă în acest domeniu, deoarece este pentru prima dată după decembrie 1989 când din 109 primari de municipii peste jumătate nu mai sunt în funcție, mulți dintre ei având probleme penale “din cauza conjuncturii legislative precare”.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.