Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Falcă, acționat în instanță pentru afirmații calomnioase

Liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad, Beniamin Vărcuş, a anunțat că intenționează să-l acționeze în instanță pe Gheorghe Falcă, după ce primarul a afirmat că social-democratul ar fi ordonat unor instituții ale statului să efectueze controale la agenții economic prezenți la târgul „Produs în Arad“.

Consilierul municipal Beniamin Vărcuş susține că primarul l-a acuzat „fără niciun fundament“ că ar fi sesizat instituţii ale statului pentru a efectua controale cu prilejul unor acţiuni din cadrul Zilelor Aradului.

„Delirul este la el acasă în zona lui Gheorghe Falcă şi mă mir că un om care pretinde că este în deplinătatea facultăţilor mintale poate răspândi în media asemenea tâmpenii. Sigur că nu am interpelat inistituţiile pe care le menţionează primarul, DSV (ANSVSA), respectiv ANAF, pentru a efectua controalele de care se tem atât de mult Falcă şi Iustin Cionca. Acesta din urmă mergea la începutul săptămânii până la a încuraja evaziunea fiscală printr-o decalaraţie iresponsabilă în care vorbea despre presiuni imaginare ale PSD. Tare mă întreb, de ce vă este frică domnilor de instituţiile de control ale Statului?“, a declarat Vărcuș.

Social-democratul mai susține că a cerut DSV şi ANAF să elibereze dovezi în scris că el nu a cerut instituirea acelor controale.

„Dar, pentru a-l aduce pe Gheorghe Falcă la realitate şi pentru a prezenta cetăţenilor adevărul, am solicitat instituţiilor în cauză, adică DSV şi ANAF, să elibereze dovada în scris că nu am cerut instituirea acelor controale. Nici nu aveam cum, pentru că nu îmi stă în caracter să exercit presiuni politice, ori de altă natură, faţă de instituţii de control care trebuie să îşi facă datoria în mod independent şi transparent. Îl mai asigur pe Falcă Gheorghe, că răbufnirea sa publică, pe care o pun pe seama subţierii stratului de ozon şi a temperaturilor ridicate, nu va rămâne fără consecinţe. Mă voi adresa negreşit Justiţiei, pentru a se pronunţa cu privire la afirmaţiile sale calomnioase. Şi o voi face în mod argumentat şi cu dovezile pe masă, cea a judecătorului evident!”, a afirmat consilierul local municipal PSD Beniamin Vârcuş.

Primarul Gheorghe Falcă i-a acuzat pe social-democrații arădeni că au sabotat evenimentele organizate cu ocazia zilelor municipiului, afirmând că aceștia sunt politicieni „ratați“.

Falcă a susținut că  Beniamin Vărcuș, consilier local PSD, a trimis o solicitare Direcției Sanitar Veterinare, pentru a-i verifica pe comercianții care au participat la evenimentul „Produs în Arad“, organizat în Piața „Avram Iancu“.

CITITI SI: Falcă acuză: „Politicienii ratați din PSD sabotează evenimentele orașului“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.