Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Primarul Falcă a semnat inițiativa USR „Fără penali în funcții publice“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a semnat, joi, iniţiativa cetăţenească a USR „Fără penali în funcţii publice“, prin  care se vrea revizuirea Constituţiei în acest sens.

Gheorghe Falcă a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut și precizări cu privire la amplasarea cortului USR, în centrul Aradului.

La finalul conferinței, Gheorghe Falcă s-a deplasat în zona unde cei de la USR strâng semnături și a semnat „pentru susținerea principiilor campaniei «Fără Penali în funcții publice»“.

„Primăria Municipiului Arad va sprijini în continuare acţiunile civice care presupun implicarea activă a cetăţenilor în viaţa comunităţii sau a ţării, dar numai cu respectarea legilor în vigoare. Nu este vorba despre o campanie USR, ci despre o campanie a unor ONG-uri”, a declarat Gheorghe Falcă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Arad a precizat, referitor la măsura de desfiinţare a cortului amplasat pe Bulevardul Revoluţiei, că decizia a fost luată „în urma solicitărilor repetate venite din partea consilierilor locali  PSD, care, prin prin vocea domnului Ilie Cheşa, au cerut dezafectarea construcţiei provizorii motivul invocat fiind tocmai lipsa autorizaţiei de construire“.

„Sentinţa civilă nr. 587/19.07.2018  a Tribunalului Arad constată legalitatea măsurii de desfiinţare şi este o dovadă clară a faptului că funcţionarii  din cadrul Primăriei Municipiului Arad au acţionat în conformitate cu prevederile legale şi nu au încercat niciun moment să împiedice buna desfăşurare a campaniei «Fără Penali în funcții publice»“, se mai menționează în comunicatul de presă remis de Primăria Arad.

UPDATE

După ce Falcă şi-a oferit semnătura, senatorul USR Arad Adrian Wiener a reacţionat pe Facebook, arătând că primarul a recurs la „un gest politicianist, strict dedicat imaginii personale, călărind cu un tupeu extraordinar chiar şi acestă campanie pe care a făcut tot posibilul să o dinamiteze”.

”În Arad, cu semnătura şi prin decizia abuzivă a lui Gheorghe Falcă, cortul a fost desfiinţat. De aceea gestul primarului Aradului, la peste cinci luni de la începutul campaniei de strângere de semnături, a fost echivalent cu tăierea acelei panglici la toaleta inaugurată de primarul din Piatra Neamţ. Acelaşi penibil, aceleaşi reflexe de prădător politic, acelaşi dispreţ faţă de decenţă”, a scris Wiener.

Şi preşedintele USR Arad, Vlad Botoş, a reacţionat tot pe reţeaua de socializare: ”Falcă Gheorghe, însoţit de camere TV şi presă, a venit exact la cortul USR Arad pe care l-a demolat săptămâna trecută. Fiecare semnătură contează şi e bine că susţine prin semnătura sa iniţiativa noastră. Singura întrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a făcut-o de la început, atunci când nimeni nu credea că vom reuşi şi că această iniţiativă va deveni un succes? De ce a refuzat acum şase săptămâni să semneze, dar astăzi a venit însoţit de suită şi a anunţat presa în prealabil, iar apoi a dat declaraţii în stilul caracteristic? Foarte bine că ai semnat, domnule Falcă, dar acţiunea noastră în instanţă va continua. Vom dovedi cine a încălcat legea, cine a acţionat cu bună credinţă şi cine a comis un abuz”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.