Ziarul electronic al arădenilor

Primarul din Zăbrani, în arest la domiciliu

marian-toader-300x190Primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu, într-un dosar de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Tribunalul Timiş a judecat, miercuri, solicitarea DNA Timişoara de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Marian Toader, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat şi abuz în serviciu, şi a oamenilor de afaceri Popa Radu Viorel, Cîrja Jean şi Pop Valer.

După audierea celor patru, instanţa a respins solicitarea DNA de arestare preventivă, hotărând ca primarul din Zăbrani şi Popa Radu să fie arestaţi la domiciliu, iar Cîrja Jean şi Pop Valer să fie cercetaţi în libertate sub control judiciar.

Împotriva deciziei se poate face contestaţie în 48 de ore, urmând să fie judecată de Curtea de Apel Timişoara.

Primarul localităţii Zăbrani, Marian Toader, şi cei trei oameni de afaceri arădeni fost reţinuţi, marţi seară, de DNA Timişoara, în urma percheziţiilor făcute în dosarul de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marian Toader este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În dosar au mai fost reţinuţi Radu Viorel Popa, Jean Cărja şi Valer Pop, administratori ai unor societăţi comerciale, acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi folosire sau prezentare cu rea credinţă, de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

CITITI SI:

Primarul din Zăbrani, reţinut alături de trei patroni

Percheziţii. Evaziune şi fraudare de fonduri europene

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.