Ziarul electronic al arădenilor

Primarul din Dieci, acuzat că a bruscat un elev

Liviu-BurtaPrimarul comunei arădene Dieci, Liviu Burtă, este acuzat că a intrat într-o sală de clasă, unde a bruscat și amenințat un elev, cazul nefiind anunțat polițiștilor.

Deputatul Eusebiu Pistru a prezentat, luni, o copie a adresei cetăţenilor către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în care este prezentat cazul de la școala din Dieci.

„Către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad

Suntem un grup de părinţi din comuna Dieci, judeţul Arad, având copii care învaţă la Școala Generală Dieci. Vă aducem la cunoştinţă că, în data de 17 februarie 2016, în timpul orei de Limba Română – profesoară Horga Romaniţa- primarul comunei Dieci, dl. Burtă Liviu, a intrat în clasă şi l-a bruscat şi maltratat pe elevul Otofszky Paul Denis, din clasa a VIII-a. Totodată, copiii au fost ameninţaţi să nu spună nimic din ceea ce s-a întâmplat. Vă rugăm să luaţi măsurile care se impun. Nu ne putem da numele pentru a nu avea probleme copiii noştri la şcoală”, se arată în adresa prezentată presei de Eusebiu Pistru.

Deputatul a precizat că acest caz i-a fost prezentat în cadrul unei întâlniri cu cetăţenii din colegiul său.

„Oamenii mi-au spus că au făcut sesizare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, acuzând mai ales comportamentul profesoarei, care i-a permis primarului să comită un abuz, fără să ia atitudine şi fără să sesizeze incidentul. Totodată, mi-au cerut ca, în caz că este nevoie, să sesizez Ministerul în legătură cu cele petrecute. Aştept concluziile reprezentanţilor IŞJ care se vor deplasa la faţa locului, iar dacă se dovedeşte că întâmplarea este reală, voi acţiona în consecinţă“, a declarat Eusebiu Pistru.

Deputatul a mai afirmat că „nu este admisibil ca un primar să se comporte într-o şcoală ca un vătaf pe moşia proprie“.

„În ora de clasă nu are voie să intre nici măcar ministrul, fără o aprobare prealabilă. Ce pot să înveţe copiii din asemenea întâmplări, că dacă reprezinţi o autoritate îţi este permis orice?”, a spus Pistru.

Parlamentarul arădean a mai menționat că oamenii i-au spus că nu a fost sesizată Poliţia, pentru că părinţii copilului se tem de primar, dar că, fiind şi ei părinţi ai unor copii care învaţă la aceeaşi şcoală, nu au putut să stea nepăsători. „Chiar dacă sesizarea nu a fost semnată, pentru că oamenii se tem pentru copiii lor, Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să dea dovadă de responsabilitate, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai repete”, a mai declarat deputatul Eusebiu Pistru.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.