Ziarul electronic al arădenilor

Primarul din Almaș, acuzat de conflict de interese

primar-AlmasAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Avram Teodor, primar al comunei arădene Almaș.

Conform ANI, Avram Teodor, în perioada exercitării mandatului de primar, a semnat contractul individual de muncă şi a emis dispoziţia prin care fiul său a fost angajat ca şofer în cadrul Primăriei comunei Almaş.

Cei de la ANI spun că, astfel, primarul din Almaș a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”.

ANI a mai anunțat că Avram Teodor a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.