Ziarul electronic al arădenilor

Primarul comunei Tîrnova, în incompatibilitate

farcasiu-300x238Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Florin Farcașiu, primar al comunei arădene Tîrnova.

Potrivit ANI, Farcașiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014, „întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliile de Administraţie ale şcolii Gimnaziale Tîrnova şi şcolii Gimnaziale Agrişu Mare, participând totodată, în calitate de reprezentant al Primăriei, la 33 de şedinţe ale consiliilor de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ“.

„Persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“, a informat ANI.

Conform art. 87, alin. (1), lit. c), d) şi g) din Legea nr. 161/2003, „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (…) lit.c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; (…) lit. g) calitatea de comerciant persoană fizică“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.