Ziarul electronic al arădenilor

Primarul comunei Gurahonț, în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul primarului comunei arădene Gurahonț, Ana Lenuța Moțica.

Potrivit ANI, Moțica s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 septembrie 2012 – 9 aprilie 2014, când „a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului «Ioan Buteanu» Gurahonț, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normative“.

ANI a precizat că art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, prevede că „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată”.

ANI a mai menționat că Ana Lenuța Moțica a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază.

„Voi contesta decizia în instanţă şi sper că voi câştiga. Ştiu că au mai fost cazuri, în alte judeţe din ţară, unde decizia ANI a fost infirmată de către instanţele de judecată, deci consider că există un precedent. Înainte de a fi aleasă primar am fost cadru didactic şi director al liceului din comună, calitate în care am fost membru al Consiliului de Administraţie (CA), pe considerentul că având această meserie pot veni în sprijinul comunităţii. Oricum, încă înaintea alegerilor din 2016, am renunţat să mai particip la şedinţele C.A., trimiţând un reprezentat în locul meu. Oricum, între timp s-a schimbat şi cadrul legal. Voi vedea ce va urma, dar am convingerea că adevărul va ieşi la iveală“, a declarat Ana Lenuţa Moţica.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.