Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Bibarț: „Aradul continuă să fie atractiv pentru investitori”

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, s-a întâlnit cu managerul dezvoltatorului de parcuri industriale VGP România, Adrian Crizbășianu.

VGP a achiziționat de curând un teren amplasat la intersecţia a două căi importante de comunicaţii auto din proximitatea municipiului, respectiv DN 69 Timişoara – Arad și Autostrada A1.

Pe terenul în suprafață totală de  39 de hectare urmează să se dezvolte până la 200.000 mp de spaţii industriale potrivite pentru industria ușoară, operațiunile de preasamblare auto, precum și hub-urile de distribuție/curier.

„România are încă multe de oferit în ceea ce priveşte dezvoltările logistice. Achiziţia unui nou teren în vestul ţării cu acces direct la A1, începută înainte de pandemie şi finalizată cu succes, confirmă angajamentul VGP de a deveni un partener de încredere şi în România pentru companiile care au nevoie de spaţii industriale de calitate”, a declarat Adrian Crizbăşianu, country manager VGP România.

„Nu putem decât să ne bucurăm că în contextul pandemiei și a implicațiilor pe care le are aceasta asupra economiei locale, dar chiar și mondiale, în județul nostru, în municipiul nostru există un investitor care achiziționează o suprafață de teren importantă destinată construirii unor  hale industriale în vederea unor investiții ulterioare în producție, generându-se astfel noi locuri de muncă. Suntem siguri că acesta este doar începutul, Primăria Arad fiind întotdeauna un partener al investitorilor convinsă fiind că pentru arădeni sunt foarte importante locurile de muncă și dezvoltarea economică”, a afirmat, la finele întâlnirii, pimarul Călin Bibarț.

Dezvoltatorul a obținut deja autorizația de construcție, iar lucrările la prima clădire vor începe în curând, cu termen de finalizare a doua jumătate a anului viitor.

Grupul VGP este prezent în douăsprezece țări europene, cu un număr total de 72 de parcuri industriale.

Filiala din România deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Dezvoltatorul imobiliar VGP a achiziţionat un teren în Arad, pentru un spaţiu industrial

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.