Ziarul electronic al arădenilor

Primăria și Consiliul Județean lansează campania „Produs în Arad”

Primăria Municipiului și Consiliul Județean lansează, împreună, campania „Produs în Arad”, care își propune să promoveze, printr-o campanie de marketing, și să susțină comercializarea în formă organizată a produselor realizate în județ.

Conform autorităților vor fi promovate produse din industria alimentară, produse agricole șiobiecte artizanale.

„«Produs în Arad» este deja un brand de care unii producători se prevalează cu succes, pentru că induce în consumator un sentiment de încredere față de calitatea mărfurilor și locul lor de proveniență. Ne dorim extinderea la scară largă a acestui concept. Ca autoritate publică putem oferi consultanță în promovare, putem chiar promova noi produsul în Arad și să asigurăm o piață de desfacere accesibilă pentru cei care vor adera la programul nostru. Vom amenaja puncte de vânzare, am gândit un calendar pentru a deschide programul și a asigura un impact cât mai mare prezenței produselor locale pe piața arădeană”, a spus primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, susține că „Produs în Arad“ se adresează și consumatorilor și chiar societății locale în ansamblul ei, pentru că „sporește încrederea în produsele locale dar dezvoltă și sentimentul de apartenență la comunitate“.

„În prima fază vorbim despre o piață temporară în municipiu, dar eu îmi doresc mai mult! Am văzut cât de bine funcționează asocierile de producători, în alte state, și îmi propun să implementăm și la Arad acest model. Am beneficiat de consultanță în Italia, la Verona, cu privire la realizarea unor piețe de produse specifice și în perioada următoare vom căuta parteneri pentru un proiect-pilot în județ”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Falcă a mai spus că „Produs în Arad” își propune să reprezinte „un impuls și pentru cultivarea mândriei locale, prin susținerea economiei și industriei arădene prin mijloace noi“.

„Vom invita producătorii să imprime pe etichete «Produs în Arad», alături de logo-ul județului, ca un semn distinctiv care garantează proveniența bunului și îi dă clientului siguranța că a făcut o achiziție bună”, a afirmat primarul Falcă.

În cadrul Zilelor Aradului, la Ștrandul Neptun, în perioada 18-20 august, producătorii locali din județ vor avea posibilitatea să expună și să își vândă marfa pe aleea principală din zona de agrement.

Accesul publicului la standuri va fi gratuit. Tot gratuit vor primi standurile și producătorii care aderă la program. Cei interesați se pot înscrie la Consiliul Județean Arad, camera 9, parter.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.