Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Pilu a pierdut dosarul cu semnăturile strânse în campania „Fără penali în funcţii publice“

Responsabilii Primăriei Pilu au pierdut dosarul cu semnături strânse de USR în campania „Fără penali în funcţii publice“, care urmau să fie atestate.

Reprezentanţii USR Arad spun că nu au întâmpinat probleme majore, ci doar „mici trivialităţi“, pentru că unele primării nu au vrut „din prima“ să ia dosarele, spunând că nu se ocupă cu aşa ceva.

Una dintre primării, cea de la Pilu, a pierdut dosarul cu semnături.

Contactat de News.ro, senatorul USR Arad Adrian Wiener spune că nu va fi depusă nicio plângere, deşi „este o situaţie gravă, fiind vorba de expresia materială a voinţei cetăţenilor“.

„Punem incidentul pe seama incompetenţei şi harababurii care caracterizează în general administraţia locală. Nu vom depune plângere“, a spus Wiener.

Primarul comunei Pilu, Dan Drăgan, a recunoscut că a fost pierdut dosarul, dar a dat vina pe viceprimar.

„Vicele nu mai ştie unde a pus dosarul. Eu l-am văzut la un moment dat pe biroul dumnealui… Nu e pagubă, oricum nu erau prea multe, decât vreo 30“, a declarat edilul pentru News.ro.

Viceprimarul, Acs Tiberiu, s-a rezumat să spună că va căuta din nou dosarul, în speranţa că îl va găsi.

Dosarul cu semnăturile strânse de USR în comuna arădeană Pilu a fost găsit, joi, la scurt timp după ce News.ro a luat declaraţii celor implicaţi.

Primarul afirmă acum că „dosarul era băgat în alt dosar şi s-a făcut o căutare mai atentă”. Semnăturile au fost atestate pe loc de către oficiali şi trimise cu maşina la USR Arad.

„Am cerut să fie căutat bine şi a fost găsit în alt dosar, nu a fost observat anterior. Am făcut toate procedurile şi l-am trimis imediat pe viceprimar la Arad pentru a-l preda celor de la USR”, a spus primarul.

Întrebat de ce nu s-a făcut această căutare de o săptămână, de când s-a transmis informaţia la USR că a fost pierdut dosarul, primarul a spus: „Habar nu am de ce nu l-au mai căutat…”.

Contactat de News.ro, viceprimarul, cel care ar fi pierdut dosarul, a declarat: „L-am mai căutat o dată după ce m-aţi sunat şi l-am găsit eu personal. Sunt pe drum spre USR Arad, toate semnăturile au fost atestate şi nu sunt probleme”.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.