Ziarul electronic al arădenilor

Primăria împrumută 20 de milioane de euro pentru regenerare urbană

DSC_0458-300x200Primăria din Arad va împrumuta 20 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a implementa un proiect de regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri, din mai multe cartiere din municipiu.

Valoarea totală a investițiilor programate pentru modernizarea cartierelor arădene este estimată de proiectanți la 50 milioane de euro, din care 20 milioane euro vor fi obținuți din împrumutul de la BERD. Împrumutul va fi rambursat în 18 rate semestriale.

Potrivit conducerii Primăriei Arad, „investițiile sunt necesare pentru eliminarea disfuncționalităților existente în zonele de blocuri la nivelul circulației auto și pietonale, pentru asigurarea locurilor de parcare și amenajarea zonelor verzi, pentru amenajarea de spații de recreere/de joacă pentru copii“.

„Este unul dintre cele mai mari proiecte ale municipiului şi, din estimările noastre, în 2018, o să avem finalizarea proiectului“, a declarat, în luna mai, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Proiectul privind regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confecții, Micălaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă.

În cadrul proiectului sunt definite șase mari zone pentru intervenție: cartierul Aurel Vlaicu, partea stângă, respectiv la dreaptă a arterei principale, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str. Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa și zona centrală.

Lucrările vor consta în amenajare spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajare de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de credit între municipiul Arad și BERD va fi supus aprobării în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.