Ziarul electronic al arădenilor

Primăria din Arad vrea să cumpere 10 tramvaie noi

Primăria din Arad intenționează să cumpere 10 tramvaie noi, iar banii pentru achiziționarea acestora vor fi asigurați din fonduri europene.

Municipalitatea a anunțat că la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad, care va fi organizată vineri, va fi supusă votului strategia cadru de contractare privind achiziția de material rulant electric. Conform municipalității, este vorba de 4 tramvaie cu dublă articulație, de capacitate mare, și 6 tramvaie vagon, de capacitate medie.

„Acest demers se încadrează într-un proiect care se extinde pe 4 ani și vizează achiziționarea a 28 de tramvaie noi pentru Arad. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 57 de milioane de euro. Sursa de finanțare a acestui proiect sunt fondurile europene, prin programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“, se precizează într-un comunicat de presă remis, luni, de Primăria Municipiului Arad.

Municipalitatea a mai menționat că se va avea în vedere, de asemenea, și reabilitarea tramvaielor vechi din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad.

În luna iunie, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, anunța că intenţia administraţiei locale este de a cumpăra 10 vagoane de capacitate mare şi 18 de capacitate medie. „Pentru modernizarea garniturilor existente de tip GT-8 se va plăti 223.000 euro, iar pentru cele de tip GT-6, 308.000 euro“, a precizat Gheorghe Falcă.

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

„În urma acestei investiţii Aradul va fi printre primele oraşe din ţară care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată”, a mai spus primarul Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.