Ziarul electronic al arădenilor

Primăria dă bani pentru remedierea pagubelor produse de furtună

Primăria și-a anunțat intenția de a aloca bani din bugetul local pentru remedierea pagubelor produse în municipiul Arad, vineri, de o furtună.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a convocat, sâmbătă, un comandament pentru a evalua situația existentă în municipiu, ca urmare a furtunii din seara zilei de vineri.

La sedință au participat reprezentanții Directiei Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Arad, reprezentanții ENEL, Gospodăririi Comunale, ai UTI Group, Regiei de Apă, ai RECONS și operatorii de salubritate.

În cadrul ședinței s-a stabilit planul de intervenție pentru perioada următoare.

„Primarul municipiului a solicitat atât reprezentanților operatorilor de salubrizare, cât și ai instituțiilor subordonate municipalității o primă evaluare a pagubelor produse de furtună, iar apoi a trecut în revistă măsurile luate, subliniind că este necesară o intervenție cât mai operativă. În mai puțin de 15 minute, furtuna a afectat mai multe posturi de transformare, a rupt zeci de stâlpi de electricitate, lăsând în întuneric sute de consumatori.

În timp ce o parte dintre avarii au fost remediate, în alte zone se va interveni în cursul zilei de sâmbătă sau, după caz, numai peste două, trei zile. Vorbim despre zone inaccesibile cum ar fi terenurile agricole sau Insula Mureș, unde linia de electricitate trece prin pădure. Conform verificărilor și informărilor primite din teren au fost sesizate defecțiuni la semafoarele amplasate în cartierul Aradul Nou și în zona Intim. Zeci de indicatoare rutiere au fost culcate la pamânt“, se menționează într-un comunicat de presă, remis, sâmbătă, de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Compania de Apă a raportat intervenții de degajare a gurilor de canal, suplimentând cu 30 de angajați echipele care erau deja formate în acest scop. În perioada  următoare va fi demarată o amplă campanie de curățare a celor aproape 9.600 de grătare și 5.000 de cămine de la nivelul municipiului Arad.

De asemenea, peste 30% din rampele ecologice au fost indundate. Primarul Aradului a dispus ca în termen de o săptămână toate rampele să fie igienizate (spălate și vopsite), iar containerele degradate să fie înlocuite.

Societatea care asigură salubrizarea stradală a intervenit, încă de vineri seara, cu un compactor de 7,5 t, o automătură și o cisternă.

„În perioada următoare, campania de curățenie va continua. Toți operatorii vor fi implicați în salubrizarea arterelor de deseuri vegetale rezultate în urma furtunii“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Conform municipalității, o situație exactă a pagubelor produse de furtună va finalizată luni, când se va stabili suma alocată din bugetul local pentru remedierea defecțiunilor.

„În cadrul ședinței extraordinare de marți, 27 iunie 2017, consilierii locali vor supune la vot proiectul de hotărâre referitor la această alocare din bugetul local“, a mai informat Primăria Arad.

CITITI SI: O furtună a provocat pagube în municipiul și județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.