Ziarul electronic al arădenilor

Primăria cumpără cabine de vot cu perdele de mătase

votPrimăria din Arad va cumpăra peste 100 de cabine pentru secțiile de votare din oraș, după ce s-a constatat că o parte din cele existente sunt uzate, ori s-au deteriorat, suma investită fiind de aproximativ 290.000 lei.

În proiectul bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015 a fost prevăzută alocarea sumei de 286.440 lei pentru achiziţionarea cabinelor de vot.

În nota de fundamentare a finanţării se menţionează că, la fiecare eveniment electoral, din cauza transportului, montării şi demontării, unele cabine de vot, fabricate din material lemnos, s-au deteriorat.

În proiectul de buget se menționează că este necesară achiziţionarea a 120 de cabine de vot, dintre care 60 sub formă de grup de două cabine şi 60 sub formă de grup de trei cabine.

„Cabinele vor fi executate din structură demontabilă cu bară metalică, îmbrăcată cu perdele de mătase de ornament şi poliţă PFL îmbrăcată cu mătase”, se menţionează în nota de fundamentare.

În urma acestei investiţii, reprezentanţii municipalităţii susţin că, la următoarele alegeri, vor face o economie la bugetul evenimentului electoral, pentru că nu va mai fi necesară confecţionarea în plus a cabinelor de vot.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.