Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad vrea să cumpere 28 de tramvaie noi

Municipalitatea arădeană intenționează să achiziționeze 28 de tramvaie noi și să modernizeze 20 de garnituri aflate în prezent în parcul Companiei de Transport Public Arad, valoarea investiției fiind de peste 57 de milioane de euro.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, vineri, că în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal va fi supus votului studiul de oportunitate privind achiziţionarea unui număr de 28 tramvaie noi şi modernizare a 20 de garnituri din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad.

„Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 57 milioane de euro şi va fi acoperită parţial din bugetul local, iar diferenţa din fonduri europene structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În timp ce pentru achiziţionarea unui vagon nou, cu dublă articulaţie municipalitatea va plăti 2.200.000 euro, unul de capacitate medie va costa 1.700.000 de Euro. Intenţia administraţiei locale este de a cumpăra 10 vagoane de capacitate mare şi 18 de capacitate medie. În schimb, pentru modernizarea garniturilor existente de tip GT-8 se va plăti 223.000 euro, iar pentru cele de tip GT-6, 308.000 euro“, a precizat Gheorghe Falcă.

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

„După ce vom aproba acest studiu de oportunitate, vom declanşa procedura de licitaţie. În urma acestei investiţii Aradul va fi printre primele oraşe din ţară care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată”, a mai spus primarul Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.