Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad va realiza sistemul electronic de informare a călătorilor cu tramvaie și autobuze

Primăria Municipiului Arad va realiza proiectul de investiții privind proiectarea, furnizarea și instalarea unui Sistem integrat de tarifare (e-ticketing) care va facilita orientarea călătorilor către utilizarea serviciilor de transport public, prin ușurarea achiziționării legitimațiilor de călătorie.

Finanţarea obiectivului de investiţie se asigură din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad și fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În ultimii ani, Aradul a făcut pași importanți în procesul de tranziție către o mobilitate durabilă. Proiectele implementate au vizat îmbunătățirea transportului public prin modernizarea infrastructurii și definirea principalelor obiective de îmbunătățire a serviciilor.

Sistemul de transport public urban este reprezentat de reţele de tramvaie, autobuze şi microbuze. Reţeaua liniilor de tramvai asigură transportul călătorilor pe principalele axe de deplasare, realizând conectarea principalelor cartiere de locuit cu zona centrală.

„În următoarea ședință a Consiliului Local al municipiului Arad vom aproba studiul de fezabilitate pentru un proiect european, finanțat prin fonduri nerambursabile. Este vorba despre e-ticketing. Altfel spus, în toate stațiile de autobuz sau tramvai vor exista sisteme de informare a cetățenilor, iar în mijloacele de transport va exista sisteme de verificare a biletelor care vor fi exclusiv online.

De asemenea, vom avea sisteme de monitorizare a activității tramvaielor de la un pupitru de comandă care va permite ca prețul să varieze în funcție de distanța care este parcursă. Valoarea investiției este de 3,8 milioane euro și este deja câștigată, urmând să intrăm în procedura de aprobare a finanțării și a licitației”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.