Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad a alocat bani pentru cumpărarea de tablete elevilor din municipiu

Primăria Arad a alocat aproape 80.000 de euro pentru unitățile de învățământ din municipiu în vederea asigurării de abonamente la internet cu tablete pentru cei  856 de elevi din municipiu care nu au acces la cursurile online.

Pentru aceasta a fost nevoie de o nouă Rectificare a Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2020.

Astfel, consilierii locali au fost convocați miercuri, 6 mai 2020, într-o ședință de îndată desfășurată ca de obicei în sistem de videoconferință.

„Inspectoratul Școlar Județean Arad ne-a comunicat necesarul centralizat pe municipiu. Având în vedere faptul că aceste device-uri nu ar ajuta elevii dacă nu sunt conectate la internet, am decis să achiziționăm abonamente la internet cu tablete. Noi, azi, prin votul consilierilor locali am bugetat acești bani, care vor ajunge la unitățile de învățământ. Acestea din urmă vor fi cele care vor achiziționa tabletele cu abonament. Device-urile vor intra în inventarul unităților de învățământ și vor putea fi folosite și cu alte ocazii. Concret vor fi dotate cabinetele de informatică. Practic nu este o investiție doar pentru această perioadă, ci este una pe termen lung. Cred că este un minim efort pe care comunitatea arădeană îl face pentru copiii Aradului.”, a explicat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.