Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad reduce birocrația pentru investitori

Primăria va ajuta oamenii de afaceri și companiile care intenționează să investească în Arad, facilitându-le obținerea documentației necesare derulării activităților.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că măsurile pe care municipalitatea le ia în sprijinul investitorilor vizează reducerea birocrației și scurtarea timpului necesar obținerii avizelor și autorizațiilor.

În acest sens, la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal va fi supus votului un proiect de hotărâre privind înființarea Comisiei de Acord Unic, care se va într-uni în zilele de marți și joi.

„Dacă până acum Comisia Tehnică se întrunea odată pe lună, de acum înainte se va întruni de două ori pe săptămână. La fel și Comisia de Acord Unic. Toți investitorii vor fi sprijiniți să obțină avizele necesare de la Primărie prin aceste două comisii. Astfel, timpii pe care investitorii îi vor petrece pentru obținerea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice se vor reduce cu 30 la sută“, a declarat Gheorghe Falcă.

Din Comisia de Acord Unic, al cărei președinte va fi arhitectul șef al municipiului, vor face parte câte un reprezentant de la Compania de Apă Arad, Delgaz Grid, CET Hidrocarburi, Enel Distribuție Banat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Godiș”, Direcția de Sănătate Publică a Județului, Compania de Transport Public, Telekom Romania Communication, RCS&RDS, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Timiș-Mureș Inferior, Unitatea de Administrare Arad.

Documentațiile care se vor supune discuțiilor în comisie, trebuie să fie depuse la Primăria Municipiului Arad cu cel puțin trei zile lucrătoare înaintea datei ședinței de Comisiei de Acord Unic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.