Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad anunță că a început decolmatarea canalului din Bujac

Canalul din Bujac este supus zilele acestea lucrărilor de decolmatare.  

Situat lângă stația de pompare de pe strada Trotușului, perpendiculară pe str. Orizont, canalul are o lungime de 1 km. și o lățime ce variază între 2 și 8 m., în funcție de profilul canalului.

Acesta a fost construit în urmă cu aproximativ 25 de ani, rolul său fiind de a capta apa de la stația de pompare de pe strada Trotușului și de a o transporta și deversa în canalul Mureșel.

Prin decolmatarea acestui canal Primăria Arad prin Direcția Edilitară – Serviciul Edilitar, intenționează să rezolve o problemă a cetățenilor din zonă, care în ultima perioadă au sesizat faptul că acest canal, fiind colmatat până sus, nu mai primea apa de la stația de pompare, iar aceasta refula pe terenuri și în curțile caselor din vecinătatea stației de pompare.

Lucrările de decolmatare presupun îndepărtarea vegetației de pe marginile canalului.  În conformitate cu Legea îmbunătățirii funciare nr. 138/2004 actualizată, pentru protecția terenurilor învecinate, materialul decolmatat, după uscare, se va împrăștia uniform pe domeniul public, pe marginile canalului sau se va folosi pentru a întări și stabiliza taluzurile. Materialul decolmatat în exces se va transporta la deponeul ecologic cu care Primăria Municipiului Arad are contract. Tot cu această ocazie drumul de acces situat de-a lungul canalului va fi readus la forma inițială.

Lucrările de decolmatare au început săptămâna aceasta și se vor întinde pe durata mai multor zile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.