Ziarul electronic al arădenilor

Pribac: „Primarul Falcă are două fețe. Nu este un partener serios“

falca pribacPrefectul Aradului, Cosmin Pribac, consideră că primarul Gheorghe Falcă nu este „un partener serios“ pentru dialogul instituțional, fiind „cu două fețe“.

Pribac a afirmat că a avut, miercuri, o convorbire telefonică pe tema plafonului de salarizare din Primărie cu Falcă, „în cu totul și cu totul alți termeni decât cei formulați în comunicatul pe care primarul l-a transmis presei ulterior“.

„Am constatat cu această ocazie că domnul Falcă are două fețe, iar în ieșirile sale publice nu este interesat de rezolvarea unor probleme ale comunității, ci de un spectacol politic. De altfel, dacă primarul Falcă ar fi dorit rezolvarea unei probleme administrative, nu ar fi introdus pe ordinea de zi a CLM Bugetul Municipiului Arad decât în momentul în care ar fi ajuns la o formulă acceptabilă cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad“, a declarat Cosmin Pribac.

Prefectul a mai afirmat că Falcă a preferat „un spectacol politic de un gust îndoielnic“.

„Dacă primarul Falcă ar lua în serios dialogul între instituțiile publice, i-aș aminti că nu prefectul județului stabilește plafonul de salarizare a unor primării, nici măcar funcționarii Administrației Județene a Finanțelor Publice, ci ministerul. Plafonul acesta nu depinde de mine personal și în consecință nu se pune problema să îmi asum responsabilitatea pentru modificarea lui. De asemenea, i-aș spune că atunci când există voință și bună credință, bugetul se poate vota fără finanțare 100% pentru salarizare – și aici se poate lua ca exemplu bugetul CJA, care nu a prins în buget toți banii pentru personalul din sănătate, urmând ca ulterior plafonul să fie ajustat pe parcursul anului“, a afirmat Pribac, acesta adăugând că a constatat de mult că „primarul Falcă este interesat să facă politică, nu administrație“.

„Dovadă și faptul că prin dispoziția din 10.02.2015 și-a delegat aproape toate atribuțiile viceprimarilor sau unor funcționari ai Primăriei. În aceste condiții, este dificil să avem un dialog instituțional corect, potrivit funcției pe care o ocup. Între timp și independent de perorațiile politice ale domnului Falcă, funcționarii Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad și funcționarii Primăriei Arad au ajuns la o formulă convenabilă care poate debloca Bugetul Municipiului Arad. Se elimină astfel un posibil pretext pentru concedierea unor funcționari incomozi din subordinea Primăriei, cum se elimină și pretextul unui scandal politic. Mesajul pe care vreau să îl transmit foarte clar este îndreptat către toți bugetarii: toate drepturile lor salariale vor fi plătite integral și la timp”, a mai spus prefectul Cosmin Pribac.

În cursul zilei de miercuri, Falcă a afirmat că „prefectul se preface că nu știa că responsabilitatea diminuării plafonului de cheltuieli revine Agenției Județene de Administrare Fiscală, instituție din subordinea sa“.

„Decizia arbitrară, fără nici un criteriu obiectiv. crează consecințe iar astfel prefectului îi revine responsabilitatea concedierii multor oameni din instituțiile orașului. Mai mult, prin concedierile care vor trebui făcute, Filarmonica și Poliția Locală se vor autodesființa pentru că nu vor mai avea minimul de angajați să-și îndeplinească atribuțiile“, a declarat Falcă.

„Domnule Prefect, ca reprezentat al Guvernului Ponta propus și susținut de parlamentarii PSD, veți fi răspunzător de închiderea a două instituții ale orașului, de concedierea angajatilor din asistență socială și teatru, de privarea de dreptul la asistență a unor persoane cu handicap“, i-a transmis primarul Falcă, prefectului Cosmin Pribac.

CITITI SI: Prefectul Aradului: „Angajaţii Primăriei să nu intre în panică!“ UPDATE: VEZI reacţia lui Falcă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.