Ziarul electronic al arădenilor

Prețul energiei termice a crescut. Ce se va întâmpla la Arad

Primăria Arad a anunțat că preţul de producere a energie termice a crescut de la începutul acestei luni, iar administrația locală caută soluții astfel încât consumatorii din municipiu să nu fie afectați de această majorare.

„Primăria municipiului Arad a fost informată de emiterea deciziei Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 944 din 30.06.2017. Aceasta prevede o majorare a preţului de producere a energie termice începând cu data de 1 septembrie 2017. Astfel, din această toamnă preţul gigacaloriei va ajunge la 362 lei,  faţă de 351 lei/Gcal cât este  în prezent“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad, a transmis că își exprimă îngrijorarea față impactul pe care îl va avea decizia Guvernului asupra cetățenilor Aradului, care vor trebui să facă față unui nou val de scumpiri.

„După ce de mai bine de 4 luni de zile consilierii PSD refuză să voteze atribuirea către CET a distrubuirii energiei termice,  acum Guvernul, prin adresa ANRE, anunţă şi scumpirea gigacaloriei pe lângă alte scumpiri la gaze, electricitate şi combustibil ceea ce  crează mari probleme în aigurarea energiei termice pentru populaţie în această toamnă. Vom încerca să găsim soluții, astfel încât decizia Guvernului de majorare a prețurilor să nu afecteze cetățenii Aradului, care nu au nicio vină”,  a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

În prezent, tariful pentru energia termică facturată populaţiei din municipiul Arad este de 266,5 lei/Gcal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.