Ziarul electronic al arădenilor

Presiuni pe CNADNR pentru finalizarea pasajelor de pe centură

pasaj-300x200-300x200-300x200Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, a cerut reprezentanților CNADNR să reia lucrările la cele două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului.

Sergiu Bîlcea s-a întâlnit, marți, la sediul CJ Arad, cu Simion Horaţiu, director regional DRDP Timişoara, din cadrul CNADNR. Reprezentantul CNADNR s-a aflat la Arad pentru a inventaria principalele probleme de la nivelul județului.

În cadrul discuțiilor, principala temă abordată a fost finalizarea celor două pasaje de pe centura municipiului Arad, unde lucrările au început în 2011.

„Nu numai Aradul este blocat, ci tot traficul înspre frontiera de Vest. Din anul 2012, când guvernul Ponta a retras finanțarea pasajelor, există acest blocaj. Fluxul auto înspre și dinspre autostradă este gâtuit la trecerile de cale ferată. Este o situație inacceptabilă, CNADNR trebuie să rezolve odată această problemă!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.