Ziarul electronic al arădenilor

Klaus Iohannis îndeamnă tinerii să intre în politică. VEZI mesajul preşedintelui

iohannisPreşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu tineri care lucrează în Bratislava, spunându-le să discute cu prietenii lor din ţară pentru a se implica în politică, fiindcă este nevoie de o reînnoire a clasei politice, dar a subliniat că aceasta nu înseamnă îndepărtarea bătrânilor “ca el”.

Iohannis le-a vorbit, pe scurt, tinerilor care lucrează în capitala Slovaciei despre evenimentele recente din ţară, de la protestele de după tragedia din Colectiv şi până la instalarea noului Guvern.

“Faptul acesta, oameni care au ieşit în stradă să-şi spună păsul, este democratic, este legitim. Această voce de data aceasta s-a făcut auzită şi a fost auzită. Sper să avem o înţelegere foarte bună a fenomenului în rândul partidelor, să avem reforme de substanţă în interiorul partidelor, să primească şi să promoveze oameni noi. Politica se schimbă doar dacă se schimbă şi oamenii care o fac”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a atras însă atenţia că aceasta nu înseamnă că trebuie “trimişi acasă” toţi politicienii, pentru că “politică fără partide nu merge”.

“Asta nu înseamnă că îi trimitem acasă pe cei bătrâni, ca mine. Sper. Există oameni şi politicieni de toată isprava în toate partidele şi la toate vârstele, dar reînnoirea se face şi cu oameni tineri”, a spus, zâmbind, Iohannis.

Preşedintele a subliniat însă nevoia unei reînnoiri a clasei politice, care nu se poate petrece decât cu implicarea tinerilor.

“Aici văd o posibilitate şi pentru oameni din generaţia voastră să intre în politică dacă vor să schimbe ceva. Acum, nu cred că cineva din Bratislava merge la Bucureşti să intre într-un partid, dar poate vorbiţi cu prieteni, cu colegi de acasă, poate vă întreabă ce părere aveţi şi poate îi sfătuiţi să încerce”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a vorbit acestora şi despre situaţia economică a ţării, care i-a făcut pe mulţi dintre ei să îşi caute locuri de muncă în Europa. “Sincer, mi-ar fi plăcut să aveţi aceste poziţii la noi acasă, în România”, a spus preşedintele în faţa unui grup de aproximativ 20 de români care lucrează în companii din Bratislava, aceştia răspunzând că “şi ei” ar fi vrut acelaşi lucru.

“Sunteţi oameni foarte bine pregătiţi, foarte bine cotaţi pe piaţa muncii şi, evident, cu multă energie. Fără energie nu mergi într-o ţară străină să lucrezi acolo. Iată una din problemele grave ale României, care sper ca în anii următori să o putem, nu ştiu dacă o putem rezolva, dar cu siguranţă ameliora, găsind căi de dezvoltare economică, astfel încât aceste poziţii să devină atractive şi în România”, a mai spus şeful statului.

După discursul susţinut în faţa tinerilor români, Klaus Iohannis a avut şi discuţii cu aceştia despre problemele cu care se confruntă, motivele care i-au făcut să plece din România şi măsurile pe care autorităţile le-ar putea lua pe viitor pentru a preveni astfel de cazuri, dar şi pentru a-i face pe cei plecaţi să revină în ţară.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.