Ziarul electronic al arădenilor

Președintele Iohannis mărturiseşte că simte uneori frustrare politică

Preşedintele Klaus Iohannis a mărturisit că simte uneori „frustrare politică“, din cauza faptului că nu are instrumentele constituţionale necesare pentru a schimba anumite lucruri.

Întrebat de către unul dintre liceenii participanţi la un proiect care se doreşte a fi un laborator interactiv de educaţie civică despre trecutul comunist, dacă are vreodată sentimentul că nu deţine instrumentele constituţionale necesare pentru a schimba unele lucruri, preşedintele a răspuns afirmativ.

„Da, mi se întâmplă şi sentimentul se numeşte frustrare politică. Dar nu mă las descurajat“, a spus președintele, prezent la evenimentul de inaugurare a „Spaţiului 80east (optzecist) – Acasă în communism“.

Întrebat de către un alt participant la discuţie cum ar putea scăpa România de „metehnele comunismului“, preşedintele şi-a exprimat convingerea că acest lucru este posibil „numai prin educaţie“.

„Răspunsul este extrem de simplu: numai prin educaţie. Nu există altă cale. Ar fi existat, chiar la început, după Revoluţie, varianta să îi eliminăm pe foştii comunişti din politică, doar că nu am făcut-o şi nu mai sunt chiar aşa mulţi, dar obiceiurile proaste se pare că, multe, s-au păstrat“, a declarat şeful statului.

Iohannis a subliniat că perioada comunistă a reprezentat o „greşeală fundamental“ şi că este importantă construirea unui viitor în care „astfel de scăpări nu mai sunt posibile“. În acest sens, ăreședintele a evidenţiat importanţa educaţiei civice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.