Ziarul electronic al arădenilor

Președintele Iohannis îndeamnă românii să stea acasă de Paşti

Preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă românii să stea acasă de Paşti şi spune că el va celebra această sărbătoare creştină, duminică, alături de soţia sa, Carmen, fără să meargă la biserică.

„O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi doar noi doi“, a spus Iohannis.

Şeful statului i-a îndemnat pe toţi românii să sărbătorească Paştele catolic sau Paştele ortodox în casă.

„Avem în continuare două sărbători pascale. Acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creştinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică, pentru creştinii ortodocşi, pentru greco-catolici, pentru alţii. Eu, personal, voi sărbători Învierea Domnului, acum, duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări Liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români, să faceţi cu toţii“, a afirmat Iohannis.

El a subliniat cât de importantă este respectarea indicaţiilor autorităţilor, în contextul epidemiei de COVID-19, mai ales de sărbători.

„Este greu, ne cade greu. De obicei de Paşti ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieşim afară. De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important să respectăm şi acum, de sfintele sărbători, regulile impuse de autorităţi. Fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav şi să fie grav pentru foarte multă lume“, a avertizat şeful statului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.