Ziarul electronic al arădenilor

Preşedintele Consiliului Judeţean, ales prin vot direct de comunitatea locală

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi modificată legislaţia pentru ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de cetăţeni.

Premierul susţine că acest lcuru va da mai multă legitimitate şi responsabilitate preşedinţilor care vor pune în practică strategiile pentru care cetăţenii i-au ales.

„Am înţeles mesajul cetăţenilor, respectiv dorinţa de a avea un rol mai important în ceea ce priveşte alegerea factorilor de decizie”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a explicat că se va reveni la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene în mod direct de către cetăţeni.

„Vom modifica legislaţie, astfel încât preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală. Revenirea la votul uninominal va creşte legitimitatea, reprezentativitatea şi stabilitatea preşedinţilor consiliilor judeţene, cei care împreună cu primarii şi consilierii pun în aplicare proiectele pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Aceasta consideră că „preşedintele Consiliului Judeţean nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide”.

„Trebuie să reprezinte voinţa cetăţenilor din fiecare judeţ, exprimată prin vot. Legitimitatea dată prin vot este esenţială pentru fiecare preşedinte de consiliu judeţean pentru că îl responsabilizează să pună în practică obiectivele pentru care cetăţenii au dat votul”, a încheiat premierul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.