Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 4: Preşedintele CJ Arad, prins când primea mită

IOTCU-nicolae-martie-2012Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii DNA Timişoara, în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru un contract de lucrări făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, susţin surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri.

Flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu, din localitatea Vladimirescu. Potrivit surselor citate, banii i-ar fi fost daţi şefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad.

Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul SRI Arad.

Nicolae Ioţcu este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

UPDATE:

Conform opiniatimisoarei.ro, şeful CJ Arad a fost prins după ce a primit mită de la un om de afaceri. Cei doi s-au întâlnit pe o stradă aflată în drumul lui Ioţcu spre casă. Imediat după ce a luat banii, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a mers la locuinţa sa.

În faţa casei, Ioţcu s-a trezit înconjurat de ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse, banii, 10.000 de euro, au legătură cu atribuirea unui contract pentru echipamente medicale la Spitalul Judeţean Arad. În urmă cu două zile, preşedintele Consiliului Judeţean Arad ar mai fi primit 35.000 de lei, de la acelaşi om de afaceri.

UPDATE 2:

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, este acuzat de trafic de influenţă pentru acordarea preferenţială a unor contracte.

Şeful CJ şi-ar fi exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate pentru atribuirea în 2014 a contractului privind „Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad” pentru câştigarea de către o asociere în participaţiune a două firme, fapt care s-ar fi şi realizat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora, au arătat sursele.

Valoarea contractului ar fi fost estimată la peste 1.600.000 euro.

Sursele au menţionat că, în 22 iulie, Nicolae Ioţcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar şi suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele câştigătoare. Conform surselor, el ar mai fi urmat să primească, în august, încă 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Sursele au mai precizat că la momentul flagrantului şeful CJ Arad ar fi încercat să scape de banii primiţi drept mită.

sursa: Agerpres

UPDATE 3

Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat vineri, că preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, va fi „suspendat automat“ din partid, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce lua mită.

Liberalul a adăugat că, în opinia sa, este bine-venită o astfel de ‘curăţenie’ şi în PNL, nu doar la PSD, pentru a avea un partid curat.

„Dumnealui, fiind prins în flagrant, va fi suspendat automat. E foarte bine că îi prind pe toţi chiar dacă ne-a fost coleg şi nu ne va mai fi mult timp de aici încolo. E foarte bine că se face această curăţenie. E foarte bine că se face şi la liberali, nu doar la PSD, pentru că vrem un partid curat, fără oameni care să stea cu mâna întinsă după şpăgi şi cu mâna în buzunarul cetăţeanului. Va fi suspendat din funcţie din partid, că altceva nu avem ce să îi facem. Fiind prins în flagrant, cred că va fi arestat şi va fi suspendat şi din funcţie de către prefect“, a afirmat Bodea, vineri, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a amintit că, potrivit statutului partidului, „în momentul în care o persoană este suspectată de acte de corupţie, ea se suspendă, iar, dacă este trimisă în judecată, practic nu mai face parte din partid“.

UPDATE 4:

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost ridicat, vineri, de la locuinţa sa din Vladimirescu şi condus la sediul DNA – Structura Teritorială Timiş, unde va fi audiat.

Nicolae Ioţcu a fost însoţit de avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

CITITI SI:

VEZI ce avere are Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad

Dorel Căprar: Cazul Ioţcu, emblematic pentru corupţia administraţiei PDL-PNL

iotcu-la-dna-1

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.