Ziarul electronic al arădenilor

Preşedintele CJ Arad le cere ziariştilor să „închidă ochii” la unele probleme

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, le-a cerut ziariştilor, vineri, într-o conferinţă de presă, să „închidă ochii” la unele probleme pe care le descoperă, după ce o publicaţie locală a prezentat mărturiile unor pacienţi potrivit cărora în una din secţii există purici în saloane.

Cionca consideră că presa ar trebui să fie „alături” de administraţie şi să nu mai facă „rău” spitalului prin anumite articole care i-ar determina pe pacienţi să evite această unitate medicală. În plus, după relatările ziariştilor, şeful CJ vrea să interzică accesul vizitatorilor, considerând că aceştia aduc puricii în spital.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca (PNL), a organizat, vineri, o conferinţă de presă, împreună cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), pentru a anunţa introducerea unor tratamente noi în această unitate.

În timpul conferinţei, Cionca s-a declarat deranjat de un articol scris de o publicaţie locală şi în care se susţinea că în Secţia Ortopedie – Traumatologie există purici, fiind prezentate declaraţii ale unor pacienţi.

Şeful CJ a spus că ziariştii au făcut rău spitalului şi le-a cerut ca pe viitor să mai „închidă ochii” la astfel de probleme.

„Vă cer, reprezentanţilor presei, să fiţi alături de noi. M-a deranjat foarte mult articolul cu puricii. Purici avem şi acasă, că îi poţi lua de oriunde. Nu ştiu dacă vă daţi seama cât rău faceţi spitalului, pentru că foarte mulţi oameni după ce aud poveştile astea pleacă de aici, nici nu vor să încerce la Arad (tratamente – n.r.), ori şansa noastră e să fim uniţi toţi (incluzând presa – n.r.) în jurul spitalului, să închidem ochii când se mai întâmplă aşa ceva”, a spus Iustin Cionca.

„Profit de prezenţa dumneavoastră, a reprezentanţilor presei, să vă rog să ne sunaţi. Ştiţi că suntem deschişi toţi… Ne spuneţi: uitaţi, am o informaţie că sunt purici. Noi mergem, curăţăm, facem ce e de făcut (…) Trebuie să recunoaştem că imaginea e spre dezastru, (n.r. – se crede că) tot spitalul e plin de purici. Pe mine mă deranjează imaginea proastă care îndepărtează pacienţii”, a continuat şeful Consiliului Judeţean.

Conform relatărilor din presa locală, câţiva pacienţi internaţi în saloane aflate la primul etaj al clădirii principale a SCJU Arad (Secţia Ortopedie-Traumatologie) s-au plâns în ultimele zile că în paturi sunt purici, însă conducerea unităţii susţine că nu a primit astfel de sesizări, iar toate dezinsecţiile şi dezinfecţiile au fost făcute conform graficului.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.