Ziarul electronic al arădenilor

Președintele CJ Arad avertizează drumarii: „Nu mai vreau scuze și pretexte!“

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, susține că vor fi făcute presiuni asupra firmelor de construcții care lucrează la reabilitarea drumurilor județene să facă lucrări de calitate.

Iustin Cionca a spus că CJ Arad va prezenta, periodic, proiectele de reabilitare a drumurilor județene și stadiul lucrărilor.

„Verificăm calitatea lucrărilor noi și vrem să ne asigurăm că vor fi durabile. Săptămânal avem consultări cu constructorii, la sediul Consiliului Județean, și le cerem calitate. Corpul de Control analizează contractele și felul în care au fost duse la îndeplinire. Da, vrem să punem presiune pe firmele de construcții, să facă lucrări de calitate în județ. Ar fi bine să le facă și fără presiune”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean a fost prezent la inaugurarea drumului Mănăștur-Gelu. Drumul va realiza o nouă conexiune ușoară între județele Arad şi Timiș, legând punctele de trecere a frontierei Turnu şi Nădlac şi Vinga, prin podul de la Sânpetru German, şi mai departe de Orțișoara şi municipiul Timişoara.

„Odată realizată această legătură, integrată în rețeaua de drumuri transfrontaliere pentru care am câştigat un proiect Interreg de 13 milioane de euro, se creează un semicerc ocolitor, mai larg, al municipiului Arad, pe una dintre cele mai tranzitate trasee din vestul țării“, a mai spus Cionca.

Președintele CJ Arad a anunțat că a fost constituită Județean o echipă de lucru care se ocupă de investiții, de la estetica rutieră la calitatea asfaltului

„Avem proiecte importante de infrastructură. Nu permit nimănui să le trateze superficial. Uneori ne costă mai mult pagubele decât tratarea problemelor. Am constituit la nivelul Consiliului Județean o echipă de lucru care se ocupă de aceste investiții, de la estetica rutieră la calitatea asfaltului. Insist pe calitate, le-am transmis asta și diriginților de șantier. Nu mai vreau scuze și pretexte”, a declarat Iustin Cionca.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.