Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Preotul ortodox din Hășmaș a fost găsit mort

Preotul ortodox din localitatea arădeană Hăşmaş a fost găsit mort, împuşcat în cap, miercuri, pe terenul unei pescării care aparţine familiei sale, procurorii având în acest moment două ipoteze, sinucidere sau accident.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, procurorul Nicolae Daniel Belei, a declarat pentru News.ro că preotul, care urma să împlinească 54 de ani luna viitoare, a fost găsit de către soţie, împuşcat în cap.

„Cadavrul a fost găsit pe terenul unei pescării care aparţine familiei victimei. Din primele cercetări efectuate, avem în vedere fie un accident, fie o sinucidere”, a declarat procurorul.

Conform sursei citate, anchetatorii au găsit arma, una de vânătoare, poziţionată între picioarele victimei, cu ţeava îndreptată spre cap, ceea ce ar sugera una dintre cele două ipoteze ale procurorilor.

Proiectilul a nimerit faţa preotului, iar rănile au provocat moartea instantanee.

Cadavrul urmează să fie expertizat medico-legal, iar familia şi mai mulţi localnici vor fi audiaţi pentru a se stabili împrejurările în care a decedat bărbatul, care locuia în satul Drauţ şi era preot ortodox la Hăşmaş.

UPDATE

Poliţiştii criminalişti au declarat pentru News.ro că preotul care a fost găsit împuşcat pe terenul unei pescării din localitatea arădeană Comăneşti nu era deţinător legal de armă de vânătoare.

Arma găsită lângă cadavru, care a provocat moartea, ar fi fost împrumutată. Era o armă de calibru 12 mm, iar poliţiştii fac cercetări pentru a afla cine este proprietarul.

Referitor la împrejurările morţii, um membru al familiei le-a declarat jurnaliştilor că cel mai probabil a fost vorba de un accident.

Preotul, proprietar al pescăriei, ar fi mers marţi seara să stea de pază, îngrijorat de atacul vidrelor, care ar fi ucis în ultima vreme numeroşi peşti. Se presupune că a apăsat accidental pe declanşatorul armei, posibil când stătea pe scăunel cu arma între picioare şi ţeava îndreptată spre cap.

Poliţiştii şi procurorii fac în continuare cercetări la faţa locului, fiind audiate mai multe persoane pentru a se reconstitui faptele.

Preotul decedat locuia în satul Drauţ şi era preot ortodox în Hăşmaş. El urma să împlinească 54 de ani în luna iunie.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.