Ziarul electronic al arădenilor

Premiu pentru dezvoltarea transportului urban din Arad

diploma1Primăria municipiului Arad a primit Premiul de Excelență din partea Clubului Feroviar Român și Asociației Industriei Feroviare din România pentru „dezvoltarea transportului local pe șină“.

Distincția i-a fost înmânată primarului Gheorghe Falcă la Galele Clubului Feroviar, ediția a X-a, pentru „realizările deosebite privind dezvoltarea transportului urban modern cu tramvaie din care şase tramvaie model Imperio de la Astra Vagoane Călători Arad SA şi modernizarea mai multor vagoane de tramvai vechi de tipurile GT6 şi GT8, pentru a creşte confortul oferit călătorilor ceea ce va conduce ca odată cu finalizarea acestor noi investiţii, Aradul se va încadra în una din cele zece condiţii pentru a fi definit ca «oraş verde», având un transport public ecologic“.

Primarul Aradului a spus că, după investiții majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport public pe șine, „Aradul a realizat investiții importante pentru achiziția de tramvaie moderne şi are un program de reabilitare a parcului de tramvaie vechi, pentru a creşte confortul oferit călătorilor“.

„Suntem onoraţi că Aradul a primit de la Clubul Feroviar Român o diplomă de excelenţă şi o apreciere pentru proiectul reabilitarea infrastructurii de tramvai şi modernizarea tramvaielor din Arad. Am fost onoraţi că, într-un mediu de excelenţă, Aradul a fost apreciat. Mai mult de atât, i-am informat pe cei din Clubul Feroviar Român că Aradul va continua ideea de a moderniza mijloacele de transport cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Dorim să achiziţionăm tramvaie noi şi să reabilităm reţeaua de infrastructură pentru tramvaie”, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că prin realizarea acestor noi investiţii, Aradul se va încadra în una din cele zece condiţii pentru a fi definit ca „oraş verde“, având un transport public ecologic.

Aradul este pentru a doua oară laureatul Galei, în 2008 primind distincția pentru programele de dezvoltare a infrastructurii de transport public.

Municipiul Arad a fost reprezentat la Galele Clubului Feroviar și de compania Astra Vagoane Călători SA, care a fost premiată pentru activitatea sa și pentru tramvaiul Imperio.

Alți laureați ai Galei au fost primarul orașului Zlatna, pentru conservarea și refacerea materialului rulant de epocă, profesorul Mihail C. Alexandrescu, decanul Facultății de Transporturi al Politehnicii din București, și societatea Reloc-Electroputere VFU Craiova, pentru realizarea primei locomotive care funcţionează, exclusiv, cu biodiesel sau ulei vegetal.

2

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.