Ziarul electronic al arădenilor

Premierul Mihai Tudose a anunţat că a demisionat: Partidul a hotărât

Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că demisionează din funcţia de premier al României.

„Plec cu fruntea sus“, a spus Tudose. El a precizat că nu va asigura interimatul la Palatul Victoria.

„Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul“, a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat mai bine de cinci ore.

„Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine“, a declarat Mihai Tudose, care a plecat de la sediul PSD.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: „Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală“.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, luni seara, retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, care urmează să demisioneze, potrivit unor surse politice.

După câteva ore de discuţii, membrii CExN au dat un vot în acest sens, rezultatul fiind pentru retragerea sprijinului faţă de Mihai Tudose.

Urmare a acestui vot, Mihai Tudose ar urma să demisioneze din funcţia de prim-ministru. Demisia premierului atrage demisia întregului Cabinet, al doilea Guvern PSD-ALDE într-un an.

Cabinetul Mihai Tudose a fost învestit în 29 iunie 2017, după ce Guvernul Grindeanu a fost demis printr-o moţiune de cenzură promovată şi votată chiar de coaliţia guvernamentală.

După demisia Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis urmează să cheme din nou partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou premier, şeful statului nefiind obligat să nominalizeze candidatul unui anumit partid.

Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament, prevede Constituţia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.