Ziarul electronic al arădenilor

Premiera mondială, amânată. Torok Zsolt, probleme de sănătate în Himalaya

Condiţiile meteo amână momentul începerii ascensiunii pentru alpiniştii români Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, care vor să realizeze o nouă premieră mondială în Himalaya, au anunţat aceştia pe un site de socializare.

Alpinistul Vlad Căpuşan a anunţat, miercuri, pe contul său de Facebook, că va fi amânată ascensiunea pe muntele Pumori, înaltă de 7.161 de metri, din cauza condiţiilor meteo.

„Având în vedere condiţiile meteo în schimbare, am decis să cobor din tabăra de bază şi să mă aclimatizez şi mai bine, alergând prin Khumbu. (…) Mă simt excelent la înălţime, iar cu fiecare pas îmi dau seama de frumuseţea şi potenţialul acestui loc. Să alergi în Khumbu e una dintre cele mai frumoase experienţe posibile, aici nu există presiune, cronometru sau linii de sosire. E bucuria pură a mişcării şi a depăşirii limitelor personale. Suntem înconjuraţi de cei mai înalţi munţi ai planetei, iar fiecare moment e o binecuvântare de la Domnul”.

Vlad Căpuşan a mai arătat că alpinistul arădean Torok Zsolt a decis să rămână în tabăra de bază Pumori, unde se reface după o răceală.

„Zsolt a hotărât să rămână în Pumori Base Camp, urmând să se refacă după răceala care l-a prins la altitudine. Acum se simte tot mai bine”.

Cei doi alpinişti români mai spun că aşteaptă vremea bună pentru a începe ascensiunea finală în faţa sudică a muntelui Pumori.

Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, au realizat, anul trecut, o premieră mondială în Himalaya, iar în 18 aprilie au plecat în aceeaşi zonă, de unde vor urca pe unul dintre cei mai complicaţi munţi, Pumori, înalt de 7.161 de metri, aflat la circa opt kilometri de Everest.

Cei doi vor aborda o linie nouă, în premieră mondială care este „o misiune grea, dar nu şi imposibilă”, după cum a spus Torok Zsolt.

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya, în trei dintre expediţii fiind însoţit de Vlad Căpuşan.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, într-o nouă expediţie în Himalaya

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.