Ziarul electronic al arădenilor

Premieră la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad. „Mizantropul”, de Molière

Alceste, mizantropul, este cel mai loial și mai drept dintre oameni. Din păcate însă, îi lipsește o… virtute: indulgența pentru conduita altora. El este dezamăgit de societatea în care trăiește. Îl supără necinstea și superficialitatea semenilor săi. Dragostea este sentimentul care îi dă cea mai mare… lovitură: sentimentul nebun față de o femeie care care întruchipează tot ceea ce el disprețuiește: frumoasa, dar superficiala, Celimene.

Aceasta este, pe scurt, povestea pe baza căreia artiștii arădeni au construit cel mai nou proiect al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Este vorba despre „Mizantropul”, de Jean Baptiste Molière, într-o traducere de Doru Mareș – text-pretext pentru tânărul regizor Vlad Cristache – cel care își pune semnătura pe spectacolul care vede lumina rampei, în premieră, vineri, 5 iulie, de la ora 19.00, în sala mare a TCISA.

„Deși e un text scris acum 600 de ani, povestea și mesajul lui sunt relevante pentru societatea contemporană. Spectacolul nostru este un spectacol foarte… despre lumea de azi, din 2019. Dincolo de valabilitatea textului, plusul acestei montări este echipa arădeană care este… ceea ce trebuie. Trupa de aici e foarte bună. Sunt actori foarte buni. – spune regizorul Vlad Cristache.

Noua producție reunește pe aceeași scenă, actori îndrăgiți de publicul arădean: Alex Mărgineanu, Andrei Elek, Ovidiu Ghiniță, Iulia Alexandra Dinu, Cecilia Donat-Lucanu, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Călin Stanciu, dar și o invitată specială – actița Michaela Prosan, pe care spectatorii o cunosc de pe micile ecrane, protagonistă fiind a serialului „Fructul oprit”, difuzat de Antena 1.

„A fost și este o experiență unică, într-un oraș care mă surprinde plăcut în fiecare zi, un oraș care știe să spună neașteptat de multe povești,  cu o echipă de oameni tare frumoși și talentați” – spune Michaela Prosan.

Noua montare beneficiază și de o scenografie de excepție semnată de două foarte tinere scenografe: Andreea Tecla și Mădălina Niculae, artiste premiate UNITER, pentru DEBUT, chiar în acest an.

„Avem de-a face cu două artiste foarte tinere a căror inspirație și talent au fost confirmate deja de lumea teatrală de la noi și de public. Așa se face că, spectatorii arădeni vor avea șansa și bucuria să vadă un spectacol inspirat și… fresh și din punct de vedere al imaginii,  nu doar al regiei și al jocului actoricesc.” – spune Bogdan Costea – manager TCISA

Următoarea reprezentație a spectacolului „Mizantropul”, va avea loc la începutul stagiunii 2019 – 2020.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.