Ziarul electronic al arădenilor

Pregătiri pentru mutarea pacienților în noua Secție TBC

Autoritățile județene din Arad au anunțat că au fost achiziționate paturile și saltele pentru noua Secție TBC, care va funcționa în cartierul Grădiște, urmând ca, în scurt timp, să fie transferați și pacienții.

Conform unui comunicat de presă remis, luni, de Consiliul Județean Arad, „a fost făcut primul pas, unul important, prin achiziţionarea paturilor şi a saltelelor aferente“.

„Chiar înainte de Crăciun, au sosit cele 112 paturi, necesare noului sediu, din cartierul Grădişte. Urmează să sosească şi mobilierul necesar, dar şi echipamentele medicale, necesare atât pentru saloanele bolnavilor, cât şi pentru cabinete. În prezent, procedurile de licitaţie sunt în derulare“, se arată în comunicatul de presă.

„Au sosit paturile, urmează ca o comisie de recepţie să le preia şi sperăm că, în cel mai scurt timp, să se poată realiza mutarea pacienţilor în noul şi modernul sediu”, a afirmat Corina Crişan, consilier judeţean şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Noua Secție TBC a fost construită pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiul Arad, proprietate a Consiliului Judeţean.

Suprafaţa pe care a fost construită unitatea este de 8.006 metri pătraţi, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi autorizată şi clasificată.

Unitatea spitalicească va avea 112 paturi, din care 50 pentru pneumologie. Valoarea contractului pentru realizarea acestei secții a fost de 10.231.646 fără TVA, bani asiguraţi din fonduri ale Consiliului Județean Arad.

În prezent, secţia TBC funcţionează într-o clădire retrocedată, pentru care Consiliul Judeţean Arad plăteşte, lunar, o chirie în valoare de 12.800 de lei către Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.