Ziarul electronic al arădenilor

Prefectura, ISJ și DSP fac controale în școlile din Arad

Prefectul județului, Florentina Horgea, împreună cu Anca Stoenescu, inspector școlar general adjunct, au verificat, miercuri, stadiul pregătirilor pentru noul an școlar din unele unități de învățământ din județul Arad. Controalele s-au desfășurat la Colegiul „Mihai Viteazu” din Ineu, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu și la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Curtici. 

În cursul acestei săptămâni, echipe mixte formate din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică efectuează controale în mai multe unități de învățământ din județ și municipiu, pentru a verifica ce condiții oferă acestea elevilor și profesorilor la începutul anului școlar.

„Scopul acestor verificări este de a identifica și remedia eventualele probleme existente. Avem în vedere partea didactică, de dotări necesare pentru procesul de școlarizare, prin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, dar mai ales condițiile de igienă și din sălile de clasă, grupuri sanitare ori spații pentru programele de tip «lapte și corn».

De asemenea urmărim și finalizarea oricăror lucrări de construcție sau reabilitare până la începerea anului școlar, precum și asigurarea pentru întregul sezon rece a combustibilului necesar încălzirii clădirilor. Nu în ultimul rând se verifică dacă există fonduri suficiente din partea primăriilor pentru reparații sau dotări, precum și modul cum este asigurată paza școlii pe perioada cursurilor.

Mă bucur că la școlile unde am fost nu există mari probleme ce nu pot fi rezolvate până la începerea anului școlar. Sper ca situația să fie cel puțin la fel de bună în cele mai multe unități de învățământ din județ, prin concursul tuturor celor responsabili pentru ca școlile să-i poată primi pe elevi și profesori în cele mai bune condiții”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Conform Ordinul Prefectului privind activitatea de verificare a școlilor, echipele de control vor fi însoțite și de reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, ai școlilor și ai posturilor de poliție din localitățile unde se află unitățile de învățământ controlate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.