Ziarul electronic al arădenilor

Prefectura cere revizuirea sentinței privind retrocedările din Nadăș

nadasPrefectura Arad a depus o nouă cerere de revizuire a sentinței civile pronunțată de Judecătoria Ineu, în dosarul prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea lui familiei Colțeu.

Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad a decis, în ședința din data de 2 august, depunerea unei noi cereri de revizuire a Sentinței civile nr. 657/30.03.2006, pronunțată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006, prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea lui Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica, pentru suprafața de 8742,97 ha de pădure, teren agricol, împreună cu clădirile sau alte construcții aflate pe acestea, inclusiv Cabana Teșa, de pe raza localității Nadăș.

Cererea de revizuire a fost depusă miercuri, la Registratura Judecătoriei Ineu, printr-un reprezentant al Prefecturii Arad.

„Cererea de revizuire a fost întocmită în urma constatării falsului în privința Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003 (prin care Mairovitz Ecaterina este desemnată moștenitoare legală în cota de 1/1 părți din masa succesorală aparținând defunctei Grosz Elena născută Weisz), efectuată prin Ordonanța din data de 17.02.2016 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara și menținută prin Sentința penală nr. 203/PI/13.07.2016 pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, și luând în considerare împrejurarea că acest Certificat de moștenitor a fost determinant în pronunțarea Sentinței civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu“, se menționează într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Prefectura Arad.

Conform sursei citate, prin cererea de revizuire se solicită „admiterea sa și pe cale de consecință schimbarea în totalitate a sentinței antemenționate a Judecătoriei Ineu, în sensul respingerii ca nefondată a plângerii formulate de către Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Hotărârii nr. 553/14.12.2005 a Comisiei Județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.