Ziarul electronic al arădenilor

Prefectura a renunțat la acțiunea în justiție pentru Palatul Administrativ

Conducerea Prefecturii Județului Arad a anunțat că a retras acțiunea din justiție care viza constatarea dreptului de proprietate publică al statului român și a dreptului de administrare al Prefecturii asupra Palatului Administrativ.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Arad, Florentina Horgea, care a afirmat că vor fi inițiate o serie de dezbateri publice, „pentru a identifica soluțiile optime prin care Palatul Administrativ să revină în patrimoniul Aradului“.

„În ultimele 24 de ore am asistat la o avalanșă de dezinformări în spațiul public, cu privire la intenția noastră de a soluționa, din punct de vedere legal, situația Palatului Administrativ al municipiului Arad. Demersul nostru de a readuce în proprietatea arădenilor, pe cale legală, această clădire, simbol al orașului nostru, a fost deturnat într-un subiect politic de anumiți politicieni. Aceștia, în goana lor după voturi, au ales să transfere în zona emoționalului colectiv o inițiativă care ține de domeniul legalității și care era pentru arădeni și nicidecum împotriva lor așa cum s-a afirmat.  Nu voi intra în acest moment în chestiunile tehnice ale problemei, dar pentru a stopa această uriașă manipulare care nu ar aduce nimic pozitiv pentru arădenii noștri, am decis să retrag acțiunea promovată în instanță cu privire la Palatul Administrativ“, a declarat Florentina Horgea.

Prefectul județului a mai anunțat că, în perioada următoare, vor fi inițiate o serie de dezbateri publice, la care vor fi invitați toți cei implicați, oameni și instituții, pentru a identifica soluțiile optime prin care Palatul Administrativ să revină în patrimoniul Aradului.

„Invităm la aceste dezbateri, în mod special, reprezentanții Primăriei Arad și le atragem atenția că tot acest demers va fi făcut doar cu respectarea absolută a stării de legalitate. Sunt convinsă că la finalul acestor dezbateri adevărul va ieși la iveală, iar arădenii se vor convinge de bunele noastre intenții și de uriașa manipulare pusă de unii la cale și pe care am ales să o demontăm prin această decizie”, a mai declarat Florentina Horgea, prefectul județului Arad.

La începutul acestei săptămâni, Prefectura Județului Arad a anunțat că a promovat o acțiune în justiție care vizează constatarea dreptului de proprietate publică al statului român și a dreptului de administrare al Prefecturii asupra Palatului Administrativ.

În prezent, în clădirea Palatului Administrativ își desfășoară activitatea Primăria Municipiului și Prefectura Județului Arad.

CITITI SI: Palatul Administrativ din Arad, disputat în justiție de Prefectură și Primărie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.