Ziarul electronic al arădenilor

Prefectul Aradului: „Lupta pentru împiedicarea răspândirii COVID-19 continuă, indiferent de zi”

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat joi o ședință la care i-a invitat pe președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pe primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, pe președintele Grupului de suport pentru Spitalul Clinic Județean Arad, dr. Gheorghe Domșa, pe directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, dr. Horea Timiș, precum și conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Scopul întâlnirii a fost de a trasa liniile de acțiune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în perioada următoare în care vor avea loc mai multe evenimente precum alegerile pentru Senat și Camera Deputaților sau sărbătorile sfârșitului de an.

„Am dorit să facem o scurtă evaluare a efortului nostru comun, al tuturor instituțiilor publice, autorităților publice locale și societății civile arădene, de a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2. Pentru că urmează luna decembrie, luna sărbătorilor, cu toții ne-am luat angajamentul de a menține aceeași colaborare foarte bună pe care am avut-o de la începutul pandemiei și până acum.

Toate instituțiile reprezentate la întâlnirea de astăzi fac și vor face în continuare eforturi deosebite, fie că ne gândim mai ales la medici, asistente, infirmiere, brancardieri, ambulanțieri, personal al Direcției de Sănătate Publică, fie că ne referim la angajații celorlalte instituții publice implicate în lupta împotriva virusului prin alocări de fonduri și eforturi logistice sau de personal deosebite. Tuturor acestora, se cuvine să le mulțumim și să fim alături de ei în continuare prin respectarea tuturor măsurilor sanitare de prevenire a răspândirii virusului.

Ne bucurăm și de ajutorul necondiționat al Guvernului României pentru a limita răspândirea COVID-19 în perioada următoare. De exemplu, pentru desfășurarea în condiții de siguranță epidemiologică a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne am primit materiale dezinfectante, măști și mănuși care vor ajunge în secțiile de votare pentru uzul alegătorilor precum și a personalului din secții. Astfel, împreună cu autoritățile administrațiilor publice locale din tot județul, vom organiza și aceste alegeri în condiții de siguranță deplină, precum s-a întâmplat și în cazul alegerilor locale din acest an.

Vom organiza ceremoniile de Ziua Națională a României respectând normele epidemiologice în vigoare, arătând totodată prinosul de recunoștință cuvenit eroilor neamului românesc și Corifeilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Cu toții vom continua în perioada următoare să lucrăm pentru împiedicarea răspândirii virusului indiferent de zi, cu speranța că având și vaccinul împotriva COVID-19, anul viitor ne vom putea bucura din nou, cu adevărat, de marile sărbători naționale sau religioase care ne sunt atât de dragi”, a declarat prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.