Ziarul electronic al arădenilor

Muncitoarele de la Arădeanca au terminat păpuşa Nadia

Muncitoarele Fabricii de păpuşi “Arădeanca” au terminat, la timp, noua păpuşă care o întruchipează pe marea gimnastă Nadia Comăneci.


Astfel, au plecat de la Arad cutiile cu păpuşa, care va fi lansată duminică, la Bucureşti. Datorită tehnologiei moderne, păpuşa va reflecta foarte fidel chipul Nadiei. Păpuşa Nadia va avea breton şi părul prins în coadă şi înălţimea de 57 de centimetri. Preţul va fi în jur de 100 de lei.

Ca şi celelalte păpuşi fabricate la Arădeanca, şi noua Nadia a trecut prin mai multe etape de producţie. Mai întâi, materia primă (masa plastică) a fost introdusă în matriţe, care se încing în cuptoare la temperaturi foarte mari. Materialul topit ia forma matriţei, iar la răcire se întăreşte şi este scos din formă. Apoi, urmează asamblarea. Păpuşa prinde contur abia după cea de-a treia etapă, când i se implantează ochii şi părul. Apoi, în atelierul de pictură, se conturează chipul cu vopseluri speciale.

Prima păpuşă Nadia a fost fabricată la Arad în urmă cu 33 de ani, imediat după ce gimnasta a primit prima notă de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal. Păpuşa de atunci era îmbrăcată în trening de culoare albă, pe care scria România şi s-a vândut foarte bine, atât în ţară cât şi în străinătate.

Noua păpuşă Nadia îi va ajuta pe copiii care practică astăzi gimnastica. Asta, pentru că o parte din fondurile care se vor strânge din vânzarea ei vor fi donate cluburilor de gimnastică din ţară. (Paula Bulzan)

Foto: sportinglife.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.