Ziarul electronic al arădenilor

Povestea șuhaidei, în atenția publicului arădean

DSC_9369Asociația „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“ a demarat o acțiune de promovare a mărcilor locale, dorind să facă cunoscută originile și poveștile din jurul fiecăreia.

Primul dintre produsele vizate de cercetarea întreprinsă de membrii Asociației este șuhaida.

„Astfel, beneficiind de informațiile oferite de maestrul cofetar Ioan Gui, fondatorul Muzeului Cofetăriei, povestea șuhaidei a fost readusă în atenția publicului. Șuhaida este un produs de cofetărie a cărui rețetă a fost inventată și rafinată în decursul anilor la Arad. În 1963 rețeta șuhaidei a fost introdusă de către maestrul cofetar Ilie Drifin ca desert specific arădean în «Rețetarul pentru produse de cofetărie și patisserie», apărut la editura Tehnică. Șuhaida a fost oferită participanților la evenimentul de prezentare a beneficiilor candidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Asociația „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“.

„După eveniment s-a întâmplat să fim întrebați despre producătorul șuhaidelor. Asta înseamnă că participanților le-a plăcut ideea noastră”, a afirmat Cristina Lazurca, reprezentant al Asocției.

Aceasta a mai spus că demersurile Asociației în promovarea mărcilor locale nu se vor opri aici. „Se încearcă un parteneriat cu o cofetărie din Arad, astfel încât povestea șuhaidei să ajungă la cât mai multă lume, iar pe viitor vor fi scoase la lumină și alte produse specifice zonei“, a afirmat Cristina Lazurca.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.