Ziarul electronic al arădenilor

Poveste fără sfârșit. Alte licitații pentru pasajele de pe centură

Ministerul Transporturilor va organiza alte licitații pentru continuarea lucrărilor la cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului Arad, prima urmând să fie realizată în această lună.

Senatorul Mihai Fifor a spus, marți, că s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care i-a dat asigurări că sunt bani în buget pentru finalizarea celor două pasaje aflate în construcție din 2011.

„Astăzi m-am întâlnit cu ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, pentru a discuta despre problema cea mai arzătoare a infrastructurii rutiere arădene: pasajele. În urma analizei, a rezultat faptul că există bani în buget pentru ambele obiective de investiții, urmând ca până la finele lunii martie să fie demarată procedura de achiziție a lucrărilor pentru pasajul de la CET, iar până la jumătatea anului, achiziția de lucrări pentru pasajul din Micălaca. Poate dacă tehnocrații nu aveau ideea năstrușnică de a realiza pasajele în regie proprie cu Regionala Timișoara, făcând achiziții de materiale absolut aiurea, fără țintă realista, procedura de licitație era deja demarată. Important este faptul că pentru Ministerul Transporturilor pasajele reprezintă o prioritate, achiziția de lucrări urmând a se face în procedură accelerată“, a afirmat senatorul Mihai Fifor.

Anul trecut, în luna noiembrie, ministrul Transporturilor din acea perioadă, Sorin Petru Bușe, a declarat, în timpul unei vizite la Arad, că, în primăvara acestui an, vor începe lucrările la unul dintre cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului. Era vorba de pasajul rutier din zona CET, iar fostul ministru a afirmat că până la finalul anului 2017 va fi gata și cel din Micălaca.

„Mă bucur că avem ocazia de a rezolva o problemă foarte importantă aici, la Arad, cea a pasajelor peste calea ferată. CNADNR (noul CNAIR) îşi asumă unul dintre acestea (cel din zona CET – n.r.) în regie proprie. Astfel, în martie – aprilie 2017, imediat ce va începe sezonul de lucru, vor demara şi lucrările. Acestea vor fi finalizate într-un termen de 4 luni. Cât despre celălalt pasaj (cel din Micălaca – n.r.), licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi lansată luna aceasta, iar atribuirea se va face în iarnă, astfel că lucrările vor putea începe, de asemenea, în martie – aprilie 2017. Aici execuţia va dura aproximativ 8-9 luni. Aşadar, până la finalul lui 2017 vor fi gata ambele pasaje. Reuşim, aşadar, să lucrăm cu autorităţile locale, cum am făcut-o şi în alte proiecte, pentru a le duce la bun sfârşit“, a declarat fostul ministru Sorin Buşe, în timpul vizitei de la Arad.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

CITITI SI: Încă o promisiune pentru pasajele de pe centura Aradului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.