Ziarul electronic al arădenilor

Postul West TV, somat de CNA

west tvPostul regional West TV, cu sediul la Arad, a fost somat de de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru că nu a interpretat ştirile în limbaj mimico-gestual sau prin titrare sincron pentru telespectatorii cu deficienţe de auz.

Într-un comunicat de presă remis de CNA se arată că, alături de West TV au mai fost somate posturile Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV, precum şi două posturi locale, MDI TV şi Tradiţii TV, din Târgovişte.

Conform CNA, care citează Legea Audiovizualului, posturile de televiziune cu acoperire naţională şi locală trebuie să interpreteze în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron pe o durată programată de cel puţin 30 de minute din programele de ştiri, de analize şi dezbatere pe teme politice şi economice de actualitate din timpul zilnic de emisie.

De asemenea, televiziunile naţionale trebuie să interpreteze în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron programele de importanţă majoră în întregime ori rezumatele acestora, însoţindu-le de un semn de avertizare.

Televiziunile cu acoperire locală le pot interpreta în limbajul mimico-gestual şi/sau prin titrare sincron.

Totodată, televiziunile naţionale şi locale trebuie să avertizeze telespectatorii verbal “Atenţie! Emisiune dedicată şi persoanelor cu deficienţe de auz” şi să afişeze static şi lizibil această menţiune.

Consiliul a luat aceste decizii după ce a analizat un raport de monitorizare întocmit de Direcţia Monitorizare şi de Serviciul Inspecţie, care a cuprins 12 posturi de televiziune centrale şi 242 de posturi din teritoriu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.