Ziarul electronic al arădenilor

Portarul Florin Iacob, convocat la echipa naţională în locul lui Ionuţ Radu

Portarul echipei UTA Arad, Florin Iacob, a fost convocat de selecţionerul Mirel Rădoi pentru meciurile primei reprezentative de fotbal a României cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia din preliminariile CM 2022, în locul lui Ionuţ Radu, acesta fiind blocat la Milano de autorităţile italiene ca urmare a unui număr mare de cazuri de COVID-19 în lotul formaţiei Inter, anunţă FRF.

„Miercuri, selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat jucătorii convocaţi pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia, lotul suferind modificări astăzi, 18 martie. În contextul rezultatelor pozitive la testarea COVID pentru mai mulţi jucători ai echipei Internazionale Milano, autorităţile medicale din Milano au decis astăzi, 18 martie, suspendarea oricăror activităţi ale echipei până la 21 martie inclusiv, amânarea partidei Inter – Sassuolo din 20 martie şi impunerea interdicţiei de a răspunde convocărilor la echipele naţionale în proxima perioadă FIFA pentru jucătorii lui Inter.

Astfel, aflat iniţial în lista celor 24 de tricolori convocaţi de Mirel Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia, portarul Ionuţ Radu nu va mai fi prezent la reunirea echipei naţionale. În locul său este convocat Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat iniţial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României“, se menţionează într-un comunicat postat, joi, de Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Locul de pe lista adiţională al lui Florin Iacob va fi luat de portarul echipei FC Viitorul, Valentin Cojocaru.

„Mă bucur că dă roade munca mea de ani de zile și că acum sunt în vederile naționalei României. Important este să rămân la fel de concentrat la ce am de făcut și pregătit pentru a face pasul la echipa națională. Mulțumesc tuturor pentru sprijin, mai ales echipei actuale, pentru că de aici a venit și convocarea”, a spus portarul UTA-ei, citat de uta-arad.ro.

Lotul României pentru cele trei partide din luna martie este următorul:

Portari: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 1/0), Florin Iacob (UTA Arad 0/0);

Fundaşi: Vasile Mogoş (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toşca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Creţu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria, 40/13), George Puşcaş (Reading/Anglia, 20/8).

Alţi 5 fotbalişti se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naţionale urmând a apela la aceştia în cazul unei indisponibilităţi: Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Valentin Cojocaru (Viitorul, 0/0).

Echipa naţională de fotbal a României va disputa în luna martie trei partide în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022. Prima reprezentativă întâlneşte la 25 martie Macedonia de Nord (ora 21.45, Arena Naţională din Bucureşti), la 28 martie Germania (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti) şi în 31 martie Armenia (ora 19.00, în deplasare).

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.